Zdrowie na widelcu: Jogurt (61)
magazyn poradnikowy Polska 2014
| W skrócie: | Jogurt naturalny zawiera dużo wapnia, który jest lepiej przyswajalny niż ten zawarty w mleku. Anna Guzik podpowie więc, jak rozpoznać prawdziwy jogurt i nie dać się nabrać na sztuczki producentów. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka Magda Jarzynka.
Jogurt naturalny zawiera dużo wapnia, który jest lepiej przyswajalny niż ten zawarty w mleku. Anna Guzik podpowie więc, jak rozpoznać prawdziwy jogurt i nie dać się nabrać na sztuczki producentów. Zdradzi również, do czego można wykorzystać ten mleczy produkt w kuchni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Anna Guzik
gospodarz
