Wszystkie smaki fermentacji: Żywność służąca przetrwaniu (1)
(Flavors of Fermentation)
serial dokumentalny Korea Południowa 2020
| Reżyseria: | Yoonsang Kim |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| sobota, 22 listopada pojutrze |
22:40 | CANAL+ Kuchnia (z napisami) |
Opis
Interesująca seria poświęcona jednej z najstarszych metod konserwowania żywności, popularnej zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów, a także uzyskanie wyrazistego smaku potraw. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki; w Korei, Japonii i w Chinach - sfermentowane ryby i soję, a na Islandii - mięso rekina.
W tym odcinku
Sekrety jednej z najstarszych metod konserwowania żywności i wzmacniania smaku. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki, a na Islandii - mięso rekina.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Yoonsang Kim
reżyseria
Zobacz także
- Wszystkie smaki fermentacji: Upojeni fetorem (2) - serial dokumentalny - sobota, 22 listopada 23:10 i 1 późniejsza emisja
- Wszystkie smaki fermentacji: Fermentacja i rozkład (3) - serial dokumentalny - sobota, 29 listopada 23:10
