Wszystkie smaki fermentacji: Upojeni fetorem (2)
(Flavors of Fermentation)
serial dokumentalny Korea Południowa 2020
Reżyseria: | Yoonsang Kim |
---|---|
W skrócie: | Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów. Pomaga uzyskać wyrazisty smak. To jedna z najstarszych metod konserwowania żywności, popularna zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 12 października za 12 dni |
12:20 | CANAL+ Kuchnia |
poniedziałek, 13 października za 13 dni |
19:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Interesująca seria poświęcona jednej z najstarszych metod konserwowania żywności, popularnej zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów, a także uzyskanie wyrazistego smaku potraw. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki; w Korei, Japonii i w Chinach - sfermentowane ryby i soję, a na Islandii - mięso rekina.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Yoonsang Kim reżyseria
Zobacz także
- Wszystkie smaki fermentacji: Żywność służąca przetrwaniu (1) - serial dokumentalny - poniedziałek, 13 października 20:25