Wszystkie smaki fermentacji: Upojeni fetorem (2)

(Flavors of Fermentation)

serial dokumentalny Korea Południowa 2020   od 12 lat
Reżyseria:Yoonsang Kim
W skrócie:Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów. Pomaga uzyskać wyrazisty smak. To jedna z najstarszych metod konserwowania żywności, popularna zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
niedziela, 12 października
za 12 dni
12:20 CANAL+ Kuchnia
poniedziałek, 13 października
za 13 dni
19:50 CANAL+ Kuchnia

Opis

Interesująca seria poświęcona jednej z najstarszych metod konserwowania żywności, popularnej zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów, a także uzyskanie wyrazistego smaku potraw. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki; w Korei, Japonii i w Chinach - sfermentowane ryby i soję, a na Islandii - mięso rekina.

Twórcy (pokaż wszystkich)