W kotle historii: 25 grudnia 1025. Koronacja Mieszka II. Kuchnia cesarsko-królewska
magazyn kulinarny Polska 2020
W skrócie: | Łukasz Modelski przybliża kulinarne ciekawostki z dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej dacie. Historyk sztuki i kultury średniowiecza przedstawi przepisy m.in. mistrzów kuchni w Wersalu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Wraz z Łukaszem Modelskim widzowie przeniosą się w przeszłość, by poznać kulinarne smaki dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej ważnej historycznie dacie. Prowadzący, historyk sztuki i kultury średniowiecza, przedstawi ciekawe przepisy, po które sięgał m.in. kucharz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego czy mistrzowie w Wersalu. Nie zabraknie też receptur z kuchni polowych z czasów bitwy warszawskiej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Łukasz Modelski gospodarz
Zobacz także
- W kotle historii: Konstytucja 3 maja. Kucharz ostatniego króla - magazyn kulinarny - czwartek, 15 kwietnia 7:00
- W kotle historii: Unia Lubelska, ale kuchnia włoska (13) - magazyn kulinarny - czwartek, 15 kwietnia 8:30
- W kotle historii: Na Probostwie w Wyszkowie i nad Berezyną - magazyn kulinarny - sobota, 17 kwietnia 7:55
- W kotle historii (14) - magazyn kulinarny - niedziela, 18 kwietnia 14:15 i 1 późniejsza emisja
- W kotle historii: Pierwsze wydanie "Pana Tadeusza". Kuchnia i epopeja - magazyn kulinarny - czwartek, 22 kwietnia 7:00
- W kotle historii: Za króla Sasa - magazyn kulinarny - sobota, 24 kwietnia 7:55
