x
Szczypta smaku (7/8)

Szczypta smaku (7/8)

magazyn kulinarny Polska 2013   b.o.
W skrócie:Dziś w programie sposób na dietę, wolną od śmieciowego jedzenia. Prowadzące pokażą jak przygotować placuszki z zielonego groszku, sałatkę makaronową z cukinią, pieczone warzywa z bryndzą.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Olga i Agata sprawdzą, jak gotują prawdziwe włoskie mammy oraz zaserwują tradycyjne dania kuchni francuskiej. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.

Zainspirowana własnymi doświadczeniami, Olga postanowiła pokazać w programie sposób na zdrową i smaczną codzienną dietę, wolno od śmieciowego jedzenia. Prowadzące zaprezentują kilka pomysłów na to, jak odżywiać się wartościowo w porze lunchu, nie tracąc czasu i pieniędzy na wizyty w stołówkach czy barach. Dziewczyny pokażą jak przygotować oryginalne placuszki z zielonego groszku oraz sałatkę makaronową z cukinią. Agata będzie zachęcać do przygotowania pieczonych warzyw z bryndzą i placuszkami chapati, które można jeść zarówno na ciepło jak i zimno.