Szczypta smaku (4/8)
W skrócie: | Kulinarna podróż do Hiszpanii. Prowadzące zdradzą przepis na pomidory nadziewane boczniakami i dojrzewającą szynką. Pokażą, jak przyrządzić pachnącą pomarańczami sałatkę z kurczakiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 1 czerwca za 13 dni |
6:35 | Food Network |
poniedziałek, 2 czerwca za 14 dni |
1:10 | Food Network |
Opis
Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.
Agata i Olga udadzą się w pełną aromatycznych przygód podróż do Hiszpanii. Odkryją smaki prostych przekąsek, czyli tapas. Pokażą, jak przygotować chrupiące grzanki z pyszną i zdrową pastą z krewetek i awokado. Prowadzące zdradzą także przepis na pomidory nadziewane boczniakami i dojrzewającą szynką. Widzowie dowiedzą się, jak szybko i łatwo przyrządzić wspaniałą, pachnącą pomarańczami sałatkę z kurczakiem i orzeszkami pinii.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Olga Kwiecińska gospodarz
-
Agata Ziemnicka gospodarz
Zobacz także
- Szczypta smaku (1/8) - magazyn kulinarny - sobota, 31 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Szczypta smaku (2/8) - magazyn kulinarny - sobota, 31 maja 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Szczypta smaku (3/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 1 czerwca 6:00 i 1 późniejsza emisja