0-9
13 Ulica
A
ale kino+AMCAnimal PlanetATM RozrywkaAXNAXN BlackAXN SpinAXN White
B
BBC BritBBC EarthBBC FirstBBC LifestyleBoomerang
C
CANAL+ 1CANAL+ 4KCANAL+ DokumentCANAL+ FamilyCANAL+ FilmCANAL+ PremiumCANAL+ SerialeCANAL+ SportCANAL+ Sport 2CANAL+ Sport 3CANAL+ Sport 4Cartoon NetworkCBS EuropaCBS RealityCI PolsatCinemaxCinemax 2Comedy Central
D
Discovery ChannelDiscovery HistoriaDiscovery LifeDiscovery ScienceDisney ChannelDisney JuniorDisney XDDomo+DTX
E
Eleven Sports 1Eleven Sports 2Eleven Sports 3Eleven Sports 4Epic DramaEurosport 1Eurosport 2Extreme
F
Filmbox ActionFilmBox ArthouseFilmBox Extra HDFilmBox FamilyFilmBox Premium HDFokus TVFood NetworkFOXFOX Comedy
H
HBOHBO 2HBO 3HGTVHISTORYHISTORY 2
I
ID
K
Kino PolskaKino TVKuchnia+
L
Lifetime
M
Metro TVMezzoMiniMini+MTV Polska
N
Nat Geo PeopleNational Geo.Nat. Geo. WildNickelodeonNicktoonsNowa TVnSport+
P
Paramount ChannelPLANETE+Polonia 1PolsatPolsat 2Polsat CafePolsat Comedy C. E.Polsat DokuPolsat FilmPolsat GamesPolsat NewsPolsat PlayPolsat RodzinaPolsat SerialePolsat SportPolsat Sport ExtraPolsat Sport FightPolsat Sport NewsPolsat Sport Premium 1Polsat Sport Premium 2Polsat Viasat ExplorePolsat Viasat HistoryPolsat Viasat Nature
R
Romance TV
S
SCI FISportKlubStopklatkaSundance TVSuper PolsatSuperstacja
T
Tele 5TLCTNTTravelTTVTV 4TV 6TV PulsTV Puls 2TV RepublikaTV TrwamTVNTVN 7TVN FabułaTVN StyleTVN TurboTVN24TVN24 BiSTVP 1TVP 2TVP ABCTVP DokumentTVP HDTVP HistoriaTVP InfoTVP KulturaTVP Kultura 2TVP PoloniaTVP RozrywkaTVP SerialeTVP SportTVS
W
WP
Z
Zoom TV

Śmierć na talerzu (7)

(Dining with Death: Fish)

serial dokumentalny Singapur 2008-2010   od 12 lat
W skrócie:Autorzy filmu wybierają się w podróż do Japonii, Filipin i Singapuru, by przyjrzeć się upodobaniu do konsumpcji trujących ryb - takich jak szkaradnica, fugu czy butete.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Od wieków człowiek żywi się jadowitymi stworzeniami, których wartości odżywcze umożliwiają przetrwanie. Twórcy serialu próbują odpowiedzieć na pytanie, dlaczego ludzie nadal jedzą potrawy, które mogą zabić. Zabierają nas na wyprawę w świat szokujących zwyczajów kulinarnych. Czasem wystarczy jeden niewłaściwy ruch, by przygotowanie lub konsumpcja dania zakończyły się śmiercią. Każdy z siedmiu godzinnych odcinków to podróż dookoła świata tropem niezwykłych przysmaków - od fugu, przez jadowite węże i ropuchy, po śmiertelnie niebezpieczne skorpiony. Mieszkańcy odwiedzanych stron opowiadają o niezwykłych potrawach, które jadają, a kucharze, naukowcy i badacze analizują zarówno ich walory, jak i ryzyko związane z ich spożywaniem.

W tym odcinku

Szkaradnica, fugu czy butete to ryby, które były przyczyną wielu śmiertelnych zatruć, a jednak szefowie kuchni i klienci gotowi są płacić wysokie ceny za ich spożycie. Dla najbardziej zawziętych smakoszy w Azji im bardziej trujące są te ryby, tym większy dreszcz emocji i większa atrakcja kulinarna. By przyjrzeć się dziwacznemu upodobaniu do konsumpcji trujących ryb, udamy się w podróż do Japonii, Filipin i Singapuru. Mieszkańcy tych krajów rozkoszują się każdą toksyczną częścią ciała tych stworzeń.