x
Smaki świata - pośród mórz (3)

Smaki świata - pośród mórz (3)

magazyn kulinarny Polska 2021   od 12 lat
W skrócie:Ola Nguyen zmierza do Himare. Miasteczko zaskakuje ją tradycyjnym śniadaniem - naleśnikami z miodem i orzechami. Prowadząca uda się też do Wlory. Przyszykuje tave kosi, czyli zapiekaną jagnięcinę.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Ola Nguyen kolejny raz wyrusza na poszukiwanie pysznych potraw i oryginalnych przepisów z różnych zakątków świata. Podczas swojej wyprawy przemierzy okolice południowego Adriatyku i północnego Morza Jońskiego. Skosztuje specjałów m.in. w portach Riwiery Albańskiej, we włoskiej Apulii, na Korfu i Wyspach Jońskich.

Ola Nguyen opuszcza Sarandę i zmierza na północ do Himare. Małe miasteczko zaskakuje ją pysznym tradycyjnym śniadaniem - naleśnikami z miodem i orzechami oraz petullą, czyli słodkim pączkiem. Prowadząca uda się też do Wlory, jednego z największych miast Albanii. Skosztuje burka, placka z nadzieniem. Przyszykuje również tave kosi, a więc zapiekaną jagnięcinę.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także