Smaki Polski: Kuchnia dworska
magazyn kulinarny Polska
| W skrócie: | Kozłówka na Lubelszczyźnie bywa nazywana polskim Wersalem. W dawnym pałacu Zamoyskich do łask wracają pradawne przepisy kulinarne. Okazuje się, że kuchnia dworska była ściśle związana z ceremoniałem. |
|---|
Oglądaj w telewizji
Opis
Program kulinarny dla wielbicieli pysznej, regionalnej polskiej kuchni. Gęsie żołądki, flaki z lina, pieczona dzika kaczka, czernina, pierogi z dziczyzną, słowiański chleb, grillowana łosina - to tylko niektóre autorskie przepisy prowadzących Jakuba Wolskiego i Karola Kusa.
Kozłówka na Lubelszczyźnie bywa nazywana polskim Wersalem. W dawnym pałacu Zamoyskich do łask wracają pradawne przepisy kulinarne. Kuchnia dworska była pełna sekretów, a potrawy były ściśle związane z ceremoniałem.
Zobacz także
- Smaki Polski - magazyn kulinarny - dziś, 6 grudnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
