Smaki Polski: Kuchnia dworska
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Kozłówka na Lubelszczyźnie bywa nazywana polskim Wersalem. W dawnym pałacu Zamoyskich do łask wracają pradawne przepisy kulinarne. Okazuje się, że kuchnia dworska była ściśle związana z ceremoniałem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 25 maja pojutrze |
7:10 | Republika |
Opis
Program kulinarny dla wielbicieli pysznej, regionalnej polskiej kuchni. Gęsie żołądki, flaki z lina, pieczona dzika kaczka, czernina, pierogi z dziczyzną, słowiański chleb, grillowana łosina - to tylko niektóre autorskie przepisy prowadzących Jakuba Wolskiego i Karola Kusa.
Kozłówka na Lubelszczyźnie bywa nazywana polskim Wersalem. W dawnym pałacu Zamoyskich do łask wracają pradawne przepisy kulinarne. Kuchnia dworska była pełna sekretów, a potrawy były ściśle związane z ceremoniałem.
Zobacz także
- Smaki Polski - magazyn kulinarny - sobota, 24 maja 6:00 i 2 późniejsze emisje