Smaki Polski: Kuchnia dworska

Smaki Polski: Kuchnia dworska

magazyn kulinarny Polska   od 12 lat
W skrócie:Kozłówka na Lubelszczyźnie bywa nazywana polskim Wersalem. W dawnym pałacu Zamoyskich do łask wracają pradawne przepisy kulinarne. Okazuje się, że kuchnia dworska była ściśle związana z ceremoniałem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
niedziela, 13 lipca
dziś
7:50 Republika
niedziela, 20 lipca
za 7 dni
7:50 Republika

Opis

Program kulinarny dla wielbicieli pysznej, regionalnej polskiej kuchni. Gęsie żołądki, flaki z lina, pieczona dzika kaczka, czernina, pierogi z dziczyzną, słowiański chleb, grillowana łosina - to tylko niektóre autorskie przepisy prowadzących Jakuba Wolskiego i Karola Kusa.

Kozłówka na Lubelszczyźnie bywa nazywana polskim Wersalem. W dawnym pałacu Zamoyskich do łask wracają pradawne przepisy kulinarne. Kuchnia dworska była pełna sekretów, a potrawy były ściśle związane z ceremoniałem.

Zobacz także