Smacznie świątecznie 2 (3)

magazyn kulinarny Polska 2025   od 12 lat
W skrócie:Trzeci odcinek to spotkanie tradycji z kuchnią współczesną. W menu znajdą się duszone pory w winie i miso z sosem winegret i jajkiem, zupa na wodzie z kiszonej kapusty oraz śledzik z cebulą.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 5 grudnia
wczoraj
18:45 CANAL+ Kuchnia
sobota, 6 grudnia
dziś
8:15 CANAL+ 360
sobota, 6 grudnia
dziś
9:25 CANAL+ Kuchnia
niedziela, 7 grudnia
jutro
11:25 CANAL+ 360
niedziela, 7 grudnia
jutro
11:45 CANAL+ Kuchnia
poniedziałek, 8 grudnia
pojutrze
12:20 CANAL+ Kuchnia
wtorek, 9 grudnia
za 3 dni
15:05 CANAL+ 360
piątek, 12 grudnia
za 6 dni
12:55 Stopklatka
środa, 17 grudnia
za 11 dni
12:50 Stopklatka

Opis

Martyna Chomacka i Piotr Kucharski prezentują proste, efektowne i smaczne przepisy na świąteczne potrawy z nowoczesnym twistem, idealne na Boże Narodzenie. Propozycje te urozmaicą świąteczny jadłospis i zasmakują każdemu, kto szuka kulinarnych inspiracji na ten wyjątkowy czas. Wśród przygotowanych dań znajdą się m.in. zimowe tosty z oscypkiem i żurawiną, stek z polędwicy z sosem grzybowo-pieprzowym oraz domowe carpaccio. Przepisy prowadzących stanowią połączenie tradycji z nowoczesnością, dzięki czemu święta będą nie tylko smaczne, ale i pełne kulinarnych niespodzianek.

Trzeci odcinek to spotkanie tradycji z kuchnią współczesną - fermenty, głębia smaku i proste składniki. Duszone pory w winie i miso z sosem winegret i jajkiem, aromatyczna zupa na wodzie z kiszonej kapusty oraz śledzik w kremie cebulowym z duszoną cebulą. Elegancja, umami i nowe spojrzenie na zimowe, często niedoceniane produkty.

Zobacz także