Smacznie świątecznie 2 (2)

magazyn kulinarny Polska 2025   od 12 lat
W skrócie:Prowadzący skupią się na mięsie i niezwykłych dodatkach. Pokażą stek z sosem grzybowo-pieprzowym na purée z topinamburu oraz fiorentinę w glazurze z wina i syropu klonowego, podaną z batatami.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 6 grudnia
dziś
11:40 CANAL+ Kuchnia
czwartek, 11 grudnia
za 5 dni
12:50 Stopklatka
poniedziałek, 15 grudnia
za 9 dni
10:50 CANAL+ 360
wtorek, 16 grudnia
za 10 dni
12:50 Stopklatka

Opis

Martyna Chomacka i Piotr Kucharski prezentują proste, efektowne i smaczne przepisy na świąteczne potrawy z nowoczesnym twistem, idealne na Boże Narodzenie. Propozycje te urozmaicą świąteczny jadłospis i zasmakują każdemu, kto szuka kulinarnych inspiracji na ten wyjątkowy czas. Wśród przygotowanych dań znajdą się m.in. zimowe tosty z oscypkiem i żurawiną, stek z polędwicy z sosem grzybowo-pieprzowym oraz domowe carpaccio. Przepisy prowadzących stanowią połączenie tradycji z nowoczesnością, dzięki czemu święta będą nie tylko smaczne, ale i pełne kulinarnych niespodzianek.

W drugim odcinku prowadzący skupią się na perfekcyjnym mięsie i niezwykłych dodatkach. Pokażą stek z sosem grzybowo-pieprzowym na purée z topinamburu oraz Fiorentinę w glazurze z wina i syropu klonowego, podaną z pieczonymi batatami i konfiturą z czerwonej cebuli. Całość dopełni zimowa sałatka z burakami, radicchio, granatem, jabłkiem, orzechami, trzema serami i cytrusowym dressingiem. Pojawi się mięso premium, słodko-wytrawne akcenty i odważne połączenia.

Zobacz także