Rosół polski (3)

Rosół polski (3)

magazyn kulinarny Polska 2025   b.o.
W skrócie:Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów kulinarnych. Spróbują zdefiniować specyfikę rodzimej kuchni. Ustalą, co pozostało, a co zmieniono w recepturach.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 23 czerwca
dziś
16:10 TVP HD
wtorek, 24 czerwca
jutro
18:15 TVP Polonia
sobota, 28 czerwca
za 5 dni
9:20 TVP Kobieta
niedziela, 6 lipca
za 13 dni
11:15 TVP 2

Opis

Program kulinarny, w którym usłyszymy pasjonującą opowieść o kuchni polskiej. Splata się ona z historią naszego kraju oraz losami ludzi, którzy ją tworzyli. Twórcy przedstawią niezwykłe bogactwo naszego dziedzictwa kulinarnego, mnogość i wyjątkowość smaków, na które złożyły się różne tradycje regionalne oraz wielokulturowa tożsamość. Szefowie kuchni Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów kulinarnych. W trakcie tej wyjątkowej podróży spróbują zdefiniować specyfikę rodzimej kuchni. Ustalą, co pozostało, a co zmieniono w recepturach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Zobacz także