Rosół polski (2)

Rosół polski (2)

magazyn kulinarny Polska 2025   b.o.
W skrócie:Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów kulinarnych. Spróbują zdefiniować specyfikę rodzimej kuchni. Ustalą, co pozostało, a co zmieniono w recepturach.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 16 czerwca
jutro
7:00 TVP Polonia
poniedziałek, 16 czerwca
jutro
16:10 TVP HD
wtorek, 17 czerwca
pojutrze
18:15 TVP Polonia
sobota, 21 czerwca
za 6 dni
9:20 TVP Kobieta

Opis

Program kulinarny, w którym usłyszymy pasjonującą opowieść o kuchni polskiej. Splata się ona z historią naszego kraju oraz losami ludzi, którzy ją tworzyli. Twórcy przedstawią niezwykłe bogactwo naszego dziedzictwa kulinarnego, mnogość i wyjątkowość smaków, na które złożyły się różne tradycje regionalne oraz wielokulturowa tożsamość. Szefowie kuchni Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów kulinarnych. W trakcie tej wyjątkowej podróży spróbują zdefiniować specyfikę rodzimej kuchni. Ustalą, co pozostało, a co zmieniono w recepturach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Zobacz także