Rosół polski (17)

Rosół polski (17)

magazyn kulinarny Polska 2025   b.o.
W skrócie:Twórcy programu przedstawią bogactwo naszego dziedzictwa kulinarnego, mnogość i wyjątkowość smaków. Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów w kuchni.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 22 grudnia
dziś
16:10 TVP HD (z napisami)
wtorek, 30 grudnia
za 8 dni
11:50 TVP 2 (z napisami)

Opis

Program kulinarny, w którym usłyszymy pasjonującą opowieść o kuchni polskiej. Splata się ona z historią naszego kraju oraz losami ludzi, którzy ją tworzyli. Twórcy przedstawią niezwykłe bogactwo naszego dziedzictwa kulinarnego, mnogość i wyjątkowość smaków, na które złożyły się różne tradycje regionalne oraz wielokulturowa tożsamość. Szefowie kuchni Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów kulinarnych. W trakcie tej wyjątkowej podróży spróbują zdefiniować specyfikę rodzimej kuchni. Ustalą, co pozostało, a co zmieniono w recepturach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Twórcy przedstawią bogactwo naszego dziedzictwa kulinarnego, mnogość i wyjątkowość smaków, na które złożyły się tradycje regionalne i wielokulturowa tożsamość. Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów w kuchni.

Zobacz także