Rewolucja na talerzu (5/8)
magazyn kulinarny Polska 2010
W skrócie: | W tym odcinku pokażemy, w jaki sposób przygotować zupę pomidorową, aby była lekka, sycąca i smaczna. Pierwsza propozycja dotyczy klasycznego dania. Dwie inne są mniej powszechnie znane... |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W tym odcinku zobaczymy, w jaki sposób przygotować lekką a jednocześnie sycącą zupę pomidorową. Pierwsza propozycja dotyczy klasycznego dania. Pomidorowa z brązowym ryżem okazuje się równie smaczna co ta sama potrawa podana z jego białym odpowiednikiem. Druga propozycja to zupa pomidorowa z jarzynami. Zostanie ona podana bez białego makaronu, w zamian jej smak wzbogaci kozi ser, seler oraz botwinka. Odrobiny pikanterii tej potrawie doda papryczka chilli. Trzecia wersja popularnego dania to krem z pieczonych pomidorów i papryki. Jest to nieskomplikowana potrawa, którą prowadzące podadzą z dodatkiem bryndzy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Agata Lewandowska gospodarz
- Olga Kwiecińska gospodarz