Rewolucja na talerzu (2/6)
magazyn kulinarny Polska
b.o.
W skrócie: | Zapiekanki, smaczne i lubiane, są potrawą tuczącą. Dziś kilka sposobów przyrządzenia niskokalorycznej zapiekanki. Np. w jednym z przepisów makaron zastępuje grillowany bakłażan i cukinia. |
Oglądaj w telewizji
Data |
Godzina |
Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Zapiekanki są potrawą niezwykle popularną, lubianą zwłaszcza przez osoby zapracowane. Niestety, są również daniem tuczącym. W programie poznamy kilka sposobów na przyrządzenie smacznej, a w dodatku niskokalorycznej zapiekanki. Pierwszy przepis najbardziej przypomina tradycyjną potrawę. Makaron zostaje jednak zastąpiony przez grillowanego bakłażana i cukinię, natomiast tłusty ser - przez mozarellę light. Błyskawiczna zapiekanka z warzyw i wędzonego tofu to kolejna propozycja, którą poznamy w programie. Dostarcza ona naszemu organizmowi wielu potrzebnych witamin. W skład tej potrawy wchodzą: pomarańczowa marchewka, zielona fasolka i żółta dynia. Prowadzące proponują również zapiekankę z fasolą, wędzoną szynką, pomidorami i orzechami. Smak tego dania uzupełnia owczy oscypek.
Zobacz także
- Rewolucja na talerzu (4/8)
- magazyn kulinarny
- noc niedz./pon., 24 na 25 stycznia 4:45
- Rewolucja na talerzu (1/6)
- magazyn kulinarny
- noc niedz./pon., 24 na 25 stycznia 5:15
i 1 późniejsza emisja
- Rewolucja na talerzu (2/6)
- magazyn kulinarny
- noc pon./wt., 25 na 26 stycznia 5:15
- Rewolucja na talerzu (3/6)
- magazyn kulinarny
- noc wt./śr., 26 na 27 stycznia 5:15
- Rewolucja na talerzu (4/6)
- magazyn kulinarny
- noc śr./czw., 27 na 28 stycznia 5:05
- Rewolucja na talerzu (5/6)
- magazyn kulinarny
- noc czw./pt., 28 na 29 stycznia 5:20
- Rewolucja na talerzu (6)
- magazyn kulinarny
- noc niedz./pon., 31 stycznia na 1 lutego 5:10
- Rewolucja na talerzu (1/8)
- magazyn kulinarny
- noc pon./wt., 1 na 2 lutego 5:10
- Rewolucja na talerzu (2/8)
- magazyn kulinarny
- noc wt./śr., 2 na 3 lutego 5:15
- Rewolucja na talerzu (3/8)
- magazyn kulinarny
- noc śr./czw., 3 na 4 lutego 5:05