Pyszne 25 (9)
W skrócie: | Anna Starmach poda przepis na rozpływające się w ustach kotlety drobiowe i aksamitne purée selerowe. Następnie pokaże, jak przygotować chrupiące udka kurczaka marynowane w miodzie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 16 maja za 12 dni |
16:15 | Food Network |
Opis
Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.
Drób to bardzo lubiane i doceniane mięso wśród Polaków. Jest łatwy w przygotowaniu i wyjątkowo smaczny. Na początek prowadząca poda przepis na rozpływające się w ustach kotlety drobiowe. Widzowie dowiedzą się również, jak przygotować aksamitne puree selerowe. Ania Starmach zdradzi, co zrobić, by warzywo było delikatne w smaku i nie straciło podczas gotowania swojego koloru. Następnie pokaże, jak przygotować chrupiące udka kurczaka marynowane w miodzie i musztardzie podawane z pieczoną papryką. Na koniec zaproponuje danie, które przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom kuchni hinduskiej - słynnego kurczaka tikka masala.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Anna Starmach gospodarz
Zobacz także
- Pyszne 25 (7/8) - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 16:15
- Pyszne 25 (8) - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 16:50
- Pyszne 25 (1/8) - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 17:25
- Pyszne 25 (10) - magazyn kulinarny - piątek, 16 maja 16:50
- Pyszne 25 (11) - magazyn kulinarny - piątek, 16 maja 17:25