Przystanek slow food: Podhale (5)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Autorzy odwiedzają Podhale. W okolicach Czorsztyna wspólnie z bacami i juhasami poznają uroki życia w polskich górach. Przygotowują tradycyjne oscypki. Potem zatrzymują się w Szczawnicy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 13 czerwca za 12 dni |
5:45 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Autorzy odwiedzają Podhale, gdzie w okolicach Czorsztyna wspólnie z bacami i juhasami poznają uroki życia w polskich górach. Tu oczywiście przygotowują tradycyjne oscypki. Potem czas na wizytę w Szczawnicy, słynącej z różnego rodzaju zdrowotnych wód. Ostatnim przystankiem jest klub Muzyczna Owczarnia.
Zobacz także
- Przystanek slow food: Mazury (1) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 8 na 9 czerwca 5:30
- Przystanek slow food: Juchowo (2) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 9 na 10 czerwca 5:45
- Przystanek slow food: Biebrza (3) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 10 na 11 czerwca 5:35
- Przystanek slow food: Białowieża (4) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 11 na 12 czerwca 5:50