Przystanek slow food: Biebrza (3)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Widzowie wybiorą się na wycieczkę po Biebrzy. Poznają tradycyjne przepisy na kartacze czy lin w śmietanie. Bogactwo roślin, w które obfituje tamtejsza przyroda, zachęca do wybrania się na łąki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 11 czerwca za 11 dni |
5:35 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Widzowie wybiorą się na wycieczkę po malowniczej krainie Biebrzy. Poznają tradycyjne przepisy na dania takie jak kartacze czy lin w śmietanie. Bogactwo roślin, w które obfituje tamtejsza przyroda zachęca do wybrania się na łąki, aby dowiedzieć się więcej na temat rosnących tam ziół i ich zastosowaniu.
Zobacz także
- Polska z góry 2: Biebrza (7) - serial dokumentalny - sobota, 7 czerwca 12:15 i 2 późniejsze emisje
- Przystanek slow food: Mazury (1) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 8 na 9 czerwca 5:30
- Przystanek slow food: Juchowo (2) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 9 na 10 czerwca 5:45
- Przystanek slow food: Białowieża (4) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 11 na 12 czerwca 5:50
- Przystanek slow food: Podhale (5) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 12 na 13 czerwca 5:45