Przystanek slow food 4: Powidła śliwkowe z Dolnej Wisły (3)
magazyn kulinarny Polska 2022
Reżyseria: | Michał Bandurski |
---|---|
W skrócie: | W Strzelcach Dolnych od pokoleń wysmaża się, wedle tradycyjnych receptur, śliwkę węgierkę. Prowadzący przekona się, jak pracochłonne jest to zajęcie. Zaprezentuje także przepis na żeberka. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 24 maja za 12 dni |
5:50 | TVP HD |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Tym razem Jacek Szklarek wybierze się do Strzelec Dolnych, gdzie od pokoleń wysmaża się, wedle tradycyjnych receptur, śliwkę węgierkę. Prowadzący przekona się, jak pracochłonne jest to zajęcie. Zaprezentuje także przepis na żeberka w powidłach śliwkowych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Michał Bandurski reżyseria
Zobacz także
- Przystanek slow food 4: Dobrodziejstwa z domowej spiżarni (1) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 16 na 17 maja 5:50
- Przystanek slow food 4: Prawdziwe soki (2) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 5:50
- Przystanek slow food 4: Tradycyjne kiełbasy (4) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 24 na 25 maja 5:50