Przystanek slow food 4: Chrzan (10)
magazyn kulinarny Polska 2022
Reżyseria: | Michał Bandurski |
---|---|
W skrócie: | Jacek Szklarek udaje się do Osjakowa, gdzie odkrywa tajniki uprawy chrzanu. Zdradzi wszystko, co powinniśmy wiedzieć o korzyściach spożywania tego warzywa. Przygotuje też dania z jego dodatkiem. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 6 sierpnia za 7 dni |
5:30 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Tym razem Jacek Szklarek zabiera widzów do Osjakowa, gdzie odkrywa tajniki uprawy chrzanu, popularnego w Polsce warzywa. Prowadzący zdradzi wszystko, co powinniśmy wiedzieć o zdrowotnych korzyściach spożywania tego warzywa, i przygotuje tradycyjne dania: mięso w sosie chrzanowym oraz zupę chrzanową.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Michał Bandurski reżyseria
Zobacz także
- Przystanek slow food 4: Wielkopolskie ziemniaki (5) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 30 na 31 lipca 5:35
- Przystanek slow food 4: Grzyby (6) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 31 lipca na 1 sierpnia 5:40
- Przystanek slow food 4: Królestwo kaszy (7) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 3 na 4 sierpnia 5:55
- Przystanek slow food 4: Jabłka (8) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 4 na 5 sierpnia 5:30