Przystanek slow food 3: Kuchnia pogranicza polsko-litewskiego (8)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Puńsk to jedyne miasto w Polsce, gdzie Litwini stanowią narodowościową większość. Poznamy bliżej ich kuchnię. Pokażemy, jak przygotowują kindziuk dojrzewający w pęcherzu lub żołądku wieprzowym. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, którzy zrezygnowali z wyścigu szczurów. Postanowili zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe odżywianie się.
Puńsk to jedyne miasto w Polsce, gdzie Litwini stanowią narodowościową większość. W programie poznamy bliżej ich przeplatające się kulinarne tradycje. Pokażemy, jak przygotowują kindziuk dojrzewający w pęcherzu lub żołądku wieprzowym.
Zobacz także
- Przystanek slow food 3: Szparagi Hanny i Olgierda Religioni (1) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 16:45
- Przystanek slow food 3: Legendarny polski nabiał - jak odróżnić oryginał od surogatu (2) - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 16:45
- Przystanek slow food 3: Folwark Kamyk Bartelaków (3) - magazyn kulinarny - czwartek, 23 maja 16:45