Przystanek slow food 3: Anna Skowrońska i jej ekologiczne pstrągi (6)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Anna Skowrońska prowadzi gospodarstwo rybackie pod Słupskiem. Hodowane w nim ryby to jedyne w kraju certyfikowane ekologiczne pstrągi. W programie także o rybim białku i jego zastosowaniu w diecie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 4 lipca za 13 dni |
5:30 | TVP Dokument |
Opis
Bohaterami programu są ludzie, którzy zrezygnowali z wyścigu szczurów. Postanowili zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe odżywianie się.
Bohaterką odcinka jest Anna Skowrońska, która prowadzi gospodarstwo rybackie pod Słupskiem. Hodowane w nim ryby to jedyne w kraju certyfikowane ekologiczne pstrągi. W programie poruszono temat rybiego białka i jego zastosowaniu w diecie.
Zobacz także
- Przystanek slow food 3: Szparagi Hanny i Olgierda Religioni (1) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 26 na 27 czerwca 5:30
- Przystanek slow food 3: Legendarny polski nabiał - jak odróżnić oryginał od surogatu (2) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 29 na 30 czerwca 5:30
- Przystanek slow food 3: Folwark Kamyk Bartelaków (3) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 30 czerwca na 1 lipca 5:35
- Przystanek slow food 3: Nadbużański Zaścianek Elżbiety i Zbigniewa Aftaruków (4) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 1 na 2 lipca 5:40
- Przystanek slow food 3: Łosoś wędzony pana Kazimierza Dobrzyckiego (5) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 2 na 3 lipca 5:35