Przyślij przepis (2/7)
| W skrócie: | Kasia i Marcelina pracują z remizie strażackiej w Chrzanowie. Szykują tortille z szynką, serem i warzywami. Przyrządzają pastę z cieciorki z dodatkiem pieczonej dyni i grillowanej papryki. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| sobota, 6 grudnia za 5 dni |
7:40 | Food Network |
Opis
Ekipa filmowa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci. O swojej miłości do gotowania opowiadają strażaczki z Chrzanowa, członkinie Koła Gospodyń Miejskich oraz pani burmistrz z Hrubieszowa, która jest mamą trójki dzieci.
Kasia i Marcelina pracują z remizie strażackiej w Chrzanowie. Jako że interwencje strażackie to ciężka fizyczna praca, posiłki muszą być sycące. Kobiety szykują dla jednostki tortille z szynką, serem i warzywami, które podają z aromatycznym sosem. Następnie przyrządzają pastę z cieciorki z dodatkiem pieczonej dyni i grillowanej papryki, idealną do chleba lub grzanek. Na deser proponują płonące banany. Na zakończenie dnia Kasia i Marcelina przygotowują kociołek z ogniska, a w nim ziemniaki po cabańsku, czyli tradycyjne danie z Chrzanowa. Wspólna kolacja gromadzi wszystkich strażaków z całej jednostki.
Zobacz także
- Przyślij przepis (1/7) - magazyn kulinarny - sobota, 6 grudnia 7:05
- Przyślij przepis (3/7) - magazyn kulinarny - niedziela, 7 grudnia 7:05
- Przyślij przepis (4/7) - magazyn kulinarny - niedziela, 7 grudnia 7:35
- Przyślij przepis (5/7) - magazyn kulinarny - sobota, 13 grudnia 7:05
- Przyślij przepis (6/7) - magazyn kulinarny - sobota, 13 grudnia 7:40
