Przyślij przepis (1/7)
| W skrócie: | Kamila spędza wakacje w Chałupach z dziećmi. Mieszkają i gotują w przyczepie. Ich dania są szybkie, proste i zdrowe. Kobieta przyrządza m.in. shish kebaby z chudego mięsa oraz szaszłyki z kurczaka. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| niedziela, 16 listopada za 13 dni |
2:00 | Food Network |
Opis
Ekipa filmowa Food Network odwiedza pasjonatów dobrego jedzenia i podpatruje, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci. O swojej miłości do gotowania opowiadają strażaczki z Chrzanowa, członkinie Koła Gospodyń Miejskich oraz pani burmistrz z Hrubieszowa, która jest mamą trójki dzieci.
Kamila spędza wakacje w Chałupach ze swoimi dziećmi, Leonem i Zuzią. Rodzina zostaje tu na dwa miesiące. Mieszkają i gotują w przyczepie bez piekarnika, na dwóch palnikach. Często korzystają z grilla. Ich dania są szybkie i proste, ale też zdrowe. Na śniadanie kobieta proponuje serniczki na mleku kokosowym oraz migdałowym z dodatkiem nasion chia i mango. Na obiad przyrządza domowe shish kebaby. To zdrowa wersja kebabów, z chudego mięsa i bez tłustego sosu. Do tego podaje szaszłyki z kurczaka z kostkami ananasa. Dzieci robią kolorowe przekładańce. To wielopiętrowe kanapki z chleba tostowego przekładane m.in. plastrami łososia, czosnkowym sosem i rukolą.
Zobacz także
- Przyślij przepis (1/6) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 8 na 9 listopada 2:00
- Przyślij przepis (2/6) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 8 na 9 listopada 2:35
- Przyślij przepis (3/6) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 8 na 9 listopada 3:05
- Przyślij przepis (4/6) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 9 na 10 listopada 1:55
- Przyślij przepis (5/6) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 9 na 10 listopada 2:30
- Przyślij przepis (6) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 9 na 10 listopada 3:00
- Przyślij przepis (2/7) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 15 na 16 listopada 2:35
- Przyślij przepis (3/7) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 15 na 16 listopada 3:05