Przez dziurkę od sera 3 (5)
magazyn poradnikowy Polska 2014
| W skrócie: | Promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza gospodarstwa, w których produkuje się sery. Przyrządza z nimi różne dania. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Rzecznik i promotor lokalnych serowarów oraz wielki smakosz i znawca Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się pyszne sery. Przybliża proces produkcji polskich serów zagrodowych. Rozmawia także z gospodarzami o cechach charakterystycznych dla danego gatunku, jego właściwościach, a także o kulturze jedzenia. Gospodarz programu radzi, czym kierować się przy wyborze sera, jak ocenić jego zapach, a także w jaki sposób przechowywać go w domu. Zwieńczeniem każdego odcinka jest przygotowanie przez prowadzącego dwóch smakowitych dań.
