Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Stambułu (119)
magazyn kulinarny
W skrócie: | Robert Makłowicz w Stambule przygotuje tradycyjną ucztę złożoną z tureckich jaj, pilawu z bakłażanami i kebabu. Na deser proponuje typowe smakołyki, czyli baklawę, chałwę i lokum. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
W cyklu wędrówek kulinarnych po kraju i świecie znakomity znawca kuchni, Robert Makłowicz, udaje się tym razem do Turcji. Odwiedza malowniczy, pełen wspaniałych zabytków Stambuł, w którym przygotuje tradycyjną ucztę złożoną z tureckich jaj, pilawu z bakłażanami i kebabu. Na deser mistrz kuchni proponuje słodkie, typowe dla tamtych obszarów smakołyki, czyli baklawę, chałwę i lokum.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz