Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Fiński smak
magazyn kulinarny
W skrócie: | Robert Makłowicz jedzie do Finlandii, gdzie, gotować będzie miejscowe potrawy. Przygotuje naleśniki na maślance, boeuf Strogonow z niedźwiedzia i zupę z łososia. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
Robert Makłowicz jedzie do Finlandii, gdzie, jak zawsze w plenerze, przygotowywać będzie tradycyjne miejscowe potrawy. Zanim zacznie pichcenie, bierze kąpiel w przeręblu i rozgrzewa się w saunie. Następnie zabiera się za robienie naleśników na maślance. W zamku lodowym gotuje boeuf Stroganow z niedźwiedzia, natomiast na środku Zatoki Botnickiej przyrządza zupę z łososia.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz