Pięknie przyprawiONA 4: Sprytne i zdrowe mrożenie i mrożonki (1/12)

magazyn kulinarny Polska 2022   b.o.
W skrócie:Mrożenie należy do najzdrowszych sposobów przechowywania żywności. Widzowie dowiedzą się, jak wykorzystywać mrożonki podczas gotowania, by wydobyć z nich w kuchni aromat słonecznych dni.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 19 sierpnia
za 10 dni
8:05 TVP Nauka
wtorek, 19 sierpnia
za 10 dni
16:15 TVP Nauka
wtorek, 19 sierpnia
za 10 dni
22:45 TVP Nauka

Opis

Dietetyczka Agnieszka Mielczarek pokazuje, jak smacznie i zdrowo gotować. Przekonuje, że nie jest to trudne. Zdradza przepisy na pyszne potrawy, które wcale nie muszą być drogie. Inspiruje do zmian w kuchni, udzielając jasnych i praktycznych wskazówek.

Mrożenie należy do najzdrowszych sposobów przechowywania żywności. Widzowie dowiedzą się, jak wykorzystywać mrożonki podczas gotowania, by wydobyć z nich aromat słonecznych dni. Tematem odcinka będzie też ich wpływ na zdrowie.

Zobacz także