Paryskie gotowanie z Rachel Khoo (6)

(The Little Paris Kitchen: Cooking with Rachel Khoo)

magazyn kulinarny Wielka Brytania 2012   od 7 lat
Reżyseria:Ed St. Giles
W skrócie:Tym razem Rachel przyrządza klasyczny przysmak francuski z Lotaryngii. Quiche lorraine to kruche ciasto z dodatkiem boczku, szynki i warzyw. Podaje także przepis na smaczne naleśniki.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze.

Tym razem gospodyni programu przyrządza klasyczny przysmak francuski, pochodzący z Lotaryngii. Quiche lorraine, czyli kruche ciasto z dodatkiem boczku, szynki i warzyw, jest nazywane także tartą lotaryńską. Widzowie poznają także przepis na smaczne naleśniki. Rachel odwiedza również wietnamską restaurację, w której poznaje najnowsze trendy kuchni azjatyckiej.

Twórcy (pokaż wszystkich)