Martin Yan i wszystkie smaki Azji (1)
(Martin Yan's Asian Favorites)
W skrócie: | Kucharz zacznie od karmelizowanego makaronu z Tajlandii. Następnie serwuje malezyjski makaron z głową ryby z marynowanymi warzywami. Zainspirowany podróżą do Singapuru, poda stir-fried noodles. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 4 maja za 4 dni |
20:00 | Food Network |
Opis
Legendarny szef kuchni, Martin Yan, od ponad 20 lat przemierza Azję, odkrywając kulinarne sekrety i ucząc się sztuczek od lokalnych mistrzów. W swojej kuchni łączy doświadczenie z charakterystycznym stylem gotowania, by tworzyć dania inspirowane ludźmi, smakami i miejscami, które napotkał na swojej drodze.
W tym odcinku
Podczas gotowania prowadzący skupia się na klasycznym azjatyckim składniku wielu potraw, czyli na makaronie. Istnieje bardzo wiele jego odmian, wytwarzanych z różnych rodzajów mąki. Gospodarz programu rozpoczyna przygotowania od chrupiącego karmelizowanego makaronu z Tajlandii, wspominając posiłki spożywane w przydrożnych knajpkach. Następnie serwuje miskę malezyjskiego makaronu z głową ryby o kwaśnym smaku z marynowanymi warzywami. Zainspirowany podróżą do Singapuru, Martin Yan przygotowuje stir-fried noodles w autorskiej wersji, nawiązując do tradycyjnego char kway teow.
Zobacz także
- Martin Yan i wszystkie smaki Azji (2) - serial dokumentalny - niedziela, 4 maja 20:35
- Martin Yan i wszystkie smaki Azji (3/8) - serial dokumentalny - sobota, 10 maja 20:05
- Martin Yan i wszystkie smaki Azji (4/8) - serial dokumentalny - sobota, 10 maja 20:40
- Martin Yan i wszystkie smaki Azji (5/8) - serial dokumentalny - niedziela, 11 maja 20:05
- Martin Yan i wszystkie smaki Azji (6/8) - serial dokumentalny - niedziela, 11 maja 20:40