Martin Yan i wszystkie smaki Azji (1)

(Martin Yan's Asian Favorites)

serial dokumentalny 2017
W skrócie:Kucharz zacznie od karmelizowanego makaronu z Tajlandii. Następnie serwuje malezyjski makaron z głową ryby z marynowanymi warzywami. Zainspirowany podróżą do Singapuru, poda stir-fried noodles.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
niedziela, 4 maja
za 4 dni
20:00 Food Network

Opis

Legendarny szef kuchni, Martin Yan, od ponad 20 lat przemierza Azję, odkrywając kulinarne sekrety i ucząc się sztuczek od lokalnych mistrzów. W swojej kuchni łączy doświadczenie z charakterystycznym stylem gotowania, by tworzyć dania inspirowane ludźmi, smakami i miejscami, które napotkał na swojej drodze.

W tym odcinku

Podczas gotowania prowadzący skupia się na klasycznym azjatyckim składniku wielu potraw, czyli na makaronie. Istnieje bardzo wiele jego odmian, wytwarzanych z różnych rodzajów mąki. Gospodarz programu rozpoczyna przygotowania od chrupiącego karmelizowanego makaronu z Tajlandii, wspominając posiłki spożywane w przydrożnych knajpkach. Następnie serwuje miskę malezyjskiego makaronu z głową ryby o kwaśnym smaku z marynowanymi warzywami. Zainspirowany podróżą do Singapuru, Martin Yan przygotowuje stir-fried noodles w autorskiej wersji, nawiązując do tradycyjnego char kway teow.