Makłowicz w Polsce (2)
magazyn kulinarny Polska
| W skrócie: | Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Po 18 latach Robert Makłowicz znowu lekko i z humorem opowiada o kulinarnych tradycjach i atrakcjach Polski. Poznaje lokalnych producentów żywności i odkrywa kolejne przepisy inspirowane kuchnią regionalną.
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz, a w XIX wieku słynne w Niemczech i na świecie pod marką "Graetzer Bier". Odwiedza folwark w Wąsowie, a także poznaje lokalne specjały, jak: ser smażony, pyry z gzikiem, leberkę, bułczankę i inne tradycyjne wędliny, sery grądzkie, roladę z lina czy zupę z młodego bobu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz
gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w Polsce (1/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 listopada 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w Polsce (2/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 listopada 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w Polsce (3/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 listopada 7:05 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w Polsce (4/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 listopada 7:40
- Makłowicz w Polsce (5/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 listopada 8:10
- Makłowicz w Polsce (6/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 listopada 8:45
