Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 1 października jutro |
17:45 | TVP HD |
Opis
Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.
Robert Makłowicz podczas podróży po Włoszech odwiedza Asti w Piemoncie. Przygotowuje vitello tonnato - cielęcinę w sosie z tuńczyka oraz bagna cauda - gorący sos.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w podróży: Austria - Wiedeń cesarski - magazyn kulinarny - dziś, 30 września 10:05
- Makłowicz w podróży: Podróż 26. Włochy: Piemont - Blaski Turynu - magazyn kulinarny - dziś, 30 września 17:45
- Makłowicz w podróży: Austria - Wiedeń współczesny - magazyn kulinarny - dziś, 30 września 19:45 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 12. Armenia - Północ - magazyn kulinarny - środa, 1 października 9:45
- Makłowicz w podróży: Austria - Dolina Dunaju - magazyn kulinarny - środa, 1 października 19:35 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 26. Włochy - Piemont. Alba - magazyn kulinarny - czwartek, 2 października 17:45
- Makłowicz w podróży: Podróż 38. Niemcy - Bawaria - Oktoberfest - magazyn kulinarny - czwartek, 2 października 18:15 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Austria - Krems i Dolina Wachau - magazyn kulinarny - czwartek, 2 października 19:40 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 27. Madera - Wyspa ogród - magazyn kulinarny - piątek, 3 października 17:45
- Makłowicz w podróży: Filipiny - Manila pełna historii - magazyn kulinarny - piątek, 3 października 19:45 i 1 późniejsza emisja