Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Kulinarni eksperci Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Japonii, Brazylii, Włoszech, Belgii czy Stanów Zjednoczonych. Tradycyjnie okraszą gotowanie charakterystycznym dla siebie humorem i ciekawostkami dotyczącymi tradycji z różnych zakątków globu.
W tym odcinku
Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak tym razem przybliżą sekrety kuchni belgijskiej. W menu znajdą się m.in. królik w sosie czekoladowym oraz frytki ziemniaczane z majonezem.
Zobacz także
- Europa z powietrza: Belgia (4) - serial dokumentalny - wtorek, 1 lipca 9:00 i 1 późniejsza emisja
- Ostatnie dni: Belgia (8) - serial dokumentalny - czwartek, 3 lipca 15:55