Kulinarny rejs po Polsce (10/27)
magazyn kulinarny Polska 2017
W skrócie: | Mikołaj odwiedza hodowlę kóz. Zrobi ser w towarzystwie proziaka, czyli bułki na proszku do pieczenia. Na proszowickiej ziemi przygotowuje kotlety jajeczne. W Gdyni przyrządza orientalne danie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 2 maja dziś |
19:10 | Food Network |
Opis
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy własne potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
W Beskidzie Niskim Mikołaj odwiedza hodowlę kóz. Z ich mleka robi ser w towarzystwie proziaka, czyli bułki na proszku do pieczenia. Na proszowickiej ziemi przygotowuje kotlety jajeczne z jaj od kur zielononóżek. W Gdyni przyrządza orientalne danie z kaszy kuskus i merguezu. Podaje także przepis na cukinię z nadzieniem z łososia, słonecznika, cebuli, serka koziego i świeżych ziół oraz sałatę z dodatkiem sera, orzechów i jabłka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Mikołaj Rey gospodarz
Zobacz także
- Kulinarny rejs po Polsce (9/27) - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 18:35
- Kulinarny rejs po Polsce (11/27) - magazyn kulinarny - piątek, 3 maja 18:35
- Kulinarny rejs po Polsce (12/27) - magazyn kulinarny - piątek, 3 maja 19:10
- Kulinarny rejs po Polsce (13/27) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 maja 18:25
- Kulinarny rejs po Polsce (14/27) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 maja 19:00
- Kulinarny rejs po Polsce (15/27) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 18:25
- Kulinarny rejs po Polsce (16/27) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 19:00
- Kulinarny rejs po Polsce (17/27) - magazyn kulinarny - środa, 8 maja 18:30
- Kulinarny rejs po Polsce (18/27) - magazyn kulinarny - środa, 8 maja 19:00
- Kulinarny rejs po Polsce (19/27) - magazyn kulinarny - czwartek, 9 maja 18:25