Kulinarny rejs po Polsce (10/27)
magazyn kulinarny Polska 2017
W skrócie: | Mikołaj odwiedza hodowlę kóz. Zrobi ser w towarzystwie proziaka, czyli bułki na proszku do pieczenia. Na proszowickiej ziemi przygotowuje kotlety jajeczne. W Gdyni przyrządza orientalne danie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy własne potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
W Beskidzie Niskim Mikołaj odwiedza hodowlę kóz. Z ich mleka robi ser w towarzystwie proziaka, czyli bułki na proszku do pieczenia. Na proszowickiej ziemi przygotowuje kotlety jajeczne z jaj od kur zielononóżek. W Gdyni przyrządza orientalne danie z kaszy kuskus i merguezu. Podaje także przepis na cukinię z nadzieniem z łososia, słonecznika, cebuli, serka koziego i świeżych ziół oraz sałatę z dodatkiem sera, orzechów i jabłka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Mikołaj Rey gospodarz
Zobacz także
- Kulinarny rejs po Polsce (1/27) - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 9:20
- Kulinarny rejs po Polsce (2/27) - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 9:55
- Kulinarny rejs po Polsce (3/27) - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 10:25
- Kulinarny rejs po Polsce (4/27) - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 11:00
- Kulinarny rejs po Polsce (5/27) - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 11:35