Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser (4)
| Reżyseria: | Michał Muzyczuk |
|---|---|
| W skrócie: | Jajka są nieodłączną częścią diety Polaków, przyrządzane na różne sposoby na śniadanie, obiad czy kolację. Jola Kleser w swojej kulinarnej podróży zachęca do spożywania jajek ekologicznych. |
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| środa, 3 grudnia pojutrze |
16:10 | TVP HD |
Opis
Jolanta Kleser, trenerka kulinarna i miłośniczka kuchni regionalnej, wyrusza w podróż po Polsce w poszukiwaniu nowych, inspirujących przepisów. Stara się wybierać i promować takie, które byłyby zarówno zdrowe, smaczne, jak i łatwe w przygotowaniu. Repertuar potraw Kleser potrafi zaskoczyć nawet zapalonych miłośników kuchni.
Jajka są nieodłączną częścią diety Polaków, przyrządzane na różne sposoby na śniadanie, obiad czy kolację. Jola Kleser w swojej kulinarnej podróży zachęca do spożywania jajek ekologicznych, które można znaleźć na Przedgórzu Sudeckim, zarówno na dużych fermach, jak i w małych, przydomowych kurnikach. Wykorzystując te świeże jajka, Jola przyrządza różnorodne posiłki: na śniadanie puszyste placuszki z sosem truskawkowym, na obiad zapiekankę tyrolską z jajkami i ogórkiem kiszonym, a na kolację zakręcony omlet na ryżu z warzywami. Jajka są cennym źródłem białka i minerałów.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Michał Muzyczuk
reżyseria
Zobacz także
- Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser (5) - magazyn kulinarny - środa, 10 grudnia 16:10
