Kuchnia z Okrasą: Jaszczur z ogniska

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Gościem Karola Okrasy jest Darek Struciński, doskonale znany na Warmii i Mazurach. Zaprezentuje on 'jaszczura', czyli pieczone na kiju nad ogniskiem ciasto drożdżowe napełniane farszem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Szef kuchni Karol Okrasa na oczach widzów przyrządza najróżniejsze potrawy. Podczas zakupów wybiera odpowiednie produkty i informuje widzów o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W przygotowywaniu dań pomaga mu zawsze zaproszony do programu gość. Gdy pyszności są już gotowe, trafiają na pięknie przystrojony stół. Przy okazji widzowie poznają ciekawe przepisy kulinarne oraz zasady zdrowego żywienia i dietetyki.

W tym odcinku specjalnym gościem Karola Okrasy jest Darek Struciński, kucharz doskonale znany na Warmii i Mazurach. W programie zaprezentuje on niezwykłą potrawę - "jaszczura" z ogniska, czyli pieczone na kiju nad ogniskiem ciasto drożdżowe. Po takim oporządzeniu napełnia się je farszem. Mistrzowie kuchni na oczach widzów przygotują "jaszczury" faszerowane grzybami leśnymi i konfiturą z róży. Z kolei w studiu panowie przedstawią domową wersję ciasta drożdżowego z farszem, czyli kulebiaka z sandaczem.

Twórcy (pokaż wszystkich)