Kuchnia Jagiellonów: W stolicy państwa krzyżackiego kuchnia fusion najlepsza w Europie (6)
magazyn kulinarny Polska 2020
| W skrócie: | Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale spróbuje unowocześnić skład. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale unowocześni je tak, by były możliwe do przyrządzenia we współczesnej kuchni. W czasie gotowania przybliży historię poszczególnych produktów, przypraw oraz opowie anegdoty z dziejów Polski od XIV do XVII wieku.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Łukasz Modelski
gospodarz
Zobacz także
- Kuchnia Jagiellonów: Wigilia, czyli kuchnia postna: kuchnia polska (21) - magazyn kulinarny - środa, 24 grudnia 11:45
- Kuchnia Jagiellonów: Boże Narodzenie, czyli bogactwo kuchni, kuchnia bogactwa (22) - magazyn kulinarny - czwartek, 25 grudnia 10:00
