Kuchnia Jagiellonów: W przededniu unii. Panorama kulinarna Korony i Litwy (3)

Kuchnia Jagiellonów: W przededniu unii. Panorama kulinarna Korony i Litwy (3)

magazyn kulinarny Polska 2020   od 7 lat
W skrócie:Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale spróbuje unowocześnić skład.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 3 października
za 8 dni
15:10 TVP Historia 2 (z napisami)

Opis

Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale unowocześni je tak, by były możliwe do przyrządzenia we współczesnej kuchni. W czasie gotowania przybliży historię poszczególnych produktów, przypraw oraz opowie anegdoty z dziejów Polski od XIV do XVII wieku.