x
Kuchnia Jagiellonów: Kuchnia Anny Jagiellonki czyli: między Francją a Włochami (15)

Kuchnia Jagiellonów: Kuchnia Anny Jagiellonki czyli: między Francją a Włochami (15)

magazyn kulinarny Polska 2020   od 7 lat
W skrócie:Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale spróbuje unowocześnić skład.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski, autor kilku książek o historii kuchni, odtworzy dawne potrawy. Przygotuje dnia, korzystając ze starych receptur, ale unowocześni je tak, by były możliwe do przyrządzenia we współczesnej kuchni. W czasie gotowania przybliży historię poszczególnych produktów, przypraw oraz opowie anegdoty z dziejów Polski od XIV do XVII wieku.