Kuchnia dwudziestolecia: Tajemnice domowej spiżarni (6)
magazyn kulinarny Polska 2021
| Reżyseria: | Jerzy Grabowski |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Pełna smaków wyprawa, której tematykę wyznaczają najważniejsze historyczne daty i kulturowy obraz dwudziestolecia międzywojennego. To czas, gdy po 123 latach niewoli kształtowała się polska państwowość, powstawały wielkie inwestycje i scalały się ziemie podzielone przez zaborców. W wyniszczonej I wojną światową Europie i Polsce kulinarne pomysły łączyły niedostatek z tradycją, a rzeczywistość z marzeniami. Gospodarzem jest Łukasz Modelski.
Tym razem w programie pojawią się potrawy ze spiżarni. Najczęściej przechowywane są tam przetwory. Do klasyki kuchni dwudziestolecia należą marynowane gruszki czy rożenki śliwkowe.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Jerzy Grabowski
reżyseria
