x
Kuchnia dwudziestolecia: Kuchnia trzech zaborów. Zabór austriacki (2)

Kuchnia dwudziestolecia: Kuchnia trzech zaborów. Zabór austriacki (2)

magazyn kulinarny Polska 2021   od 12 lat
Reżyseria:Jerzy Grabowski
W skrócie:Pełna smaków wyprawa, której tematykę wyznaczają najważniejsze historyczne daty, a także kulturowy obraz dwudziestolecia międzywojennego. Gospodarzem programu jest Łukasz Modelski.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
czwartek, 2 maja
za 3 dni
15:15 TVP Historia 2

Opis

Pełna smaków wyprawa, której tematykę wyznaczają najważniejsze historyczne daty i kulturowy obraz dwudziestolecia międzywojennego. To czas, gdy po 123 latach niewoli kształtowała się polska państwowość, powstawały wielkie inwestycje i scalały się ziemie podzielone przez zaborców. W wyniszczonej I wojną światową Europie i Polsce kulinarne pomysły łączyły niedostatek z tradycją, a rzeczywistość z marzeniami. Gospodarzem jest Łukasz Modelski.