Kuchnia dla odważnych (7/8)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | Walenty odwiedza swojego kolegę z Kielc, Marcina, z którym gotuje kolejne zaskakujące dania. Na ruszcie ze znalezionej na złomowisku beczki razem przyrządzają kanapkę z przeponą wołową i ostrym sosem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków. Jest specjalistą od podrobów, które mają zarówno swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Ale nie tylko podroby zagoszczą w jego kuchni na kółkach.
Walenty odwiedza swojego kolegę z Kielc, Marcina, z którym gotuje kolejne zaskakujące dania. Na ruszcie ze znalezionej na złomowisku beczki razem przyrządzają kanapkę z przeponą wołową i ostrym sosem. Częstują też znajomych motocyklistów sandwiczem z flakami wołowymi, kurczakiem po jamajsku z zielonym sosem ziołowym oraz flakami z żołądka wołowego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Walenty Kania gospodarz
Zobacz także
- Kuchnia dla odważnych (4/8) - magazyn kulinarny - dziś, 20 kwietnia 15:45
- Kuchnia dla odważnych (5/8) - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 15:45