Kuchnia dla odważnych (7/8)

Kuchnia dla odważnych (7/8)

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal 'ZEW się budzi'. Kucharz szykuje dla gości grochówkę z nóżkami wieprzowymi. W menu znajdują się także policzki wieprzowe.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
niedziela, 18 sierpnia
jutro
21:45 Food Network
poniedziałek, 19 sierpnia
pojutrze
18:15 Food Network
wtorek, 20 sierpnia
za 3 dni
0:20 Food Network
wtorek, 20 sierpnia
za 3 dni
21:15 Food Network
środa, 21 sierpnia
za 4 dni
12:00 Food Network
piątek, 23 sierpnia
za 6 dni
15:45 Food Network

Opis

Walenty Kania wraz z widzami odkrywa nowe, odważne smaki. W kuchni eksperymentuje z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokazuje, co jeszcze można zjeść. Odwiedza krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których karmi robakami. Razem z przyjacielem z Katowic przyrządza szwedzkiego kiszonego śledzia, a także wyrusza w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajduje smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej.

Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal "ZEW się budzi". Kucharz szykuje dla gości pożywną grochówkę z nóżkami wieprzowymi, którą podaje z własnoręcznie upieczonym chlebem. W menu głównym znajdują się także policzki wieprzowe z grzybami oraz ogony wołowe z kiełbasą chorizo.

Zobacz także