Kuchnia dla odważnych (6/8)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | Walenty i jego kolega Kuba urządzają grilla. Na ruszt, zamiast zwyczajnej kiełbasy, wrzucają... gołębie. Ptaki otrzymują od hodowcy spod Krakowa. Z piersi przyrządzają szaszłyki, a z korpusów rosół. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków. Jest specjalistą od podrobów, które mają zarówno swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Ale nie tylko podroby zagoszczą w jego kuchni na kółkach.
Walenty i jego kolega Kuba urządzają grilla. Na ruszt, zamiast zwyczajnej kiełbasy, wrzucają... gołębie. Ptaki otrzymują od znajomego hodowcy spod Krakowa. Z piersi przyrządzają szaszłyki, a z korpusów rosół. Następnego dnia obaj panowie odwiedzają pobliską cydrownię. Po degustacji trunku gotują kolejne danie dla odważnych - duszone skrzydełka strusie w sosie z palonych kości z warzywami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Walenty Kania gospodarz