Kuchnia dla odważnych (6/8)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | Walenty i jego kolega Kuba urządzają grilla. Na ruszt, zamiast zwyczajnej kiełbasy, wrzucają... gołębie. Ptaki otrzymują od hodowcy spod Krakowa. Z piersi przyrządzają szaszłyki, a z korpusów rosół. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 17 lipca za 13 dni |
17:25 | Food Network |
Opis
Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków. Jest specjalistą od podrobów, które mają zarówno swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Ale nie tylko podroby zagoszczą w jego kuchni na kółkach.
Walenty i jego kolega Kuba urządzają grilla. Na ruszt, zamiast zwyczajnej kiełbasy, wrzucają... gołębie. Ptaki otrzymują od znajomego hodowcy spod Krakowa. Z piersi przyrządzają szaszłyki, a z korpusów rosół. Następnego dnia obaj panowie odwiedzają pobliską cydrownię. Po degustacji trunku gotują kolejne danie dla odważnych - duszone skrzydełka strusie w sosie z palonych kości z warzywami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Walenty Kania gospodarz
Zobacz także
- Kuchnia dla odważnych (1/8) - magazyn kulinarny - czwartek, 10 lipca 16:15
- Kuchnia dla odważnych (2/8) - magazyn kulinarny - czwartek, 10 lipca 16:50
- Kuchnia dla odważnych (3/8) - magazyn kulinarny - czwartek, 10 lipca 17:25
- Kuchnia dla odważnych (4/8) - magazyn kulinarny - czwartek, 17 lipca 16:15
- Kuchnia dla odważnych (5/8) - magazyn kulinarny - czwartek, 17 lipca 16:50