Kuchenne recepty: Dziecięce smaki na talerzu (10)
magazyn Polska 2021-2024
W skrócie: | Zdrowe potrawy dla dzieci. Cezary Powała proponuje kebab z kurczakiem na gryczanym placku. Druga propozycja to zupa jarzynowa z brzoskwinią. Podana z pulpecikami robi furorę. Na deser kisiel. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Medyczno-kulinarny poradnik dr. Michała Mularczyka. Lekarz w towarzystwie szefa kuchni podpowiada, jak gotować, by przygotowywane potrawy zawierały jak najwięcej cennych składników odżywczych.
Odcinek poświęcony temu, jak karmić dzieci, by jadły zdrowo i smacznie. Cezary Powała proponuje kebab z kurczakiem na gryczanym placku podany z kiszonkami i sosem czosnkowym. Smakuje dokładnie tak samo jak tradycyjnie, a wygląda jeszcze lepiej. Druga propozycja to zupa jarzynowa z brzoskwinią, która okaże się doskonałą propozycją dla maluchów. Podana z wieprzowo-drobiowymi pulpecikami robi furorę. A na deser kisiel wiśniowy na dwa sposoby: na wodzie dla dzieci i na czerwonym winie dla dorosłych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Michał Mularczyk gospodarz