Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Redemptoryści z Barda Śląskiego

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Redemptoryści z Barda Śląskiego

magazyn kulinarny   b.o.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka odwiedza klasztor redemptorystów i Sanktuarium Matki Bożej Bardzkiej Strażniczki Wiary Świętej w Bardzie Śląskim. Razem z o. Wojciechem przygotowuje zupę rybną i klasztorne leczo.