Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Klasztorne smaki

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Klasztorne smaki

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Klasztor w Chęcinach jest miejscem z bogatą historią. Franciszkanie odzyskali to miejsce dopiero w 1991 roku. Remigiusz Rączka przyrządzi kotlet pana Michała i krupnik staropolski.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Klasztor w Chęcinach jest miejscem z bogatą historią. Za czasów carskich było tu więzienie, a podczas wojny stacjonowali żołnierze. W PRL-u natomiast w klasztorze powstał hotel z restauracją, którą urządzono w kościele. Franciszkanie odzyskali to miejsce dopiero w 1991 roku. Remigiusz Rączka przyrządzi kotlet pana Michała i krupnik staropolski.