Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Karmelici z Wadowic
magazyn kulinarny Polska 2021
| W skrócie: | Remigiusz Rączka zjawia się w Klasztorze Karmelitów Bosych oraz Sanktuarium św. Józefa w Wadowicach. Często przychodził tu Karol Wojtyła. Nawiązując do życia papieża, kucharz przygotowuje kremówki. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| niedziela, 30 listopada za 10 dni |
15:45 | TVP Historia 2 |
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.
Remigiusz Rączka zjawia się w Klasztorze Karmelitów Bosych założonym przez św. Rafała Kalinowskiego oraz Sanktuarium św. Józefa w Wadowicach. Często przychodził tu młody Karol Wojtyła. Nawiązując do życia papieża, śląski kucharz przygotowuje wadowickie kremówki. W menu znajdzie się również leczo z jagnięciną.
Zobacz także
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Dominikanie z Gidel - magazyn kulinarny - sobota, 22 listopada 13:10
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Salezjanie z Czerwińska - magazyn kulinarny - niedziela, 23 listopada 10:20
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanki z Krzyżanowic - magazyn kulinarny - sobota, 29 listopada 15:25
