Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Cystersi ze Szczyrzyca
magazyn kulinarny
| W skrócie: | Remigiusz Rączka odwiedzi opactwo cysterskie w Szczyrzycu. Wraz z duchownymi przygotowuje wołowinę w warzywach z klasztornego ogrodu, podpłomyki na lokalnym piwie oraz sałatkę z serem. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.
Remigiusz Rączka tym razem odwiedzi opactwo cysterskie w Szczyrzycu. Mieszkający tam zakonnicy prowadzą ogromne gospodarstwo. Uprawiają ziemię, hodują zwierzęta, a nawet produkują piwo we własnym browarze. Prowadzący wraz z duchownymi przygotowuje wołowinę w warzywach z klasztornego ogrodu, podpłomyki na lokalnym piwie oraz sałatkę z serami z mleka od szczyrzyckich krów.
Zobacz także
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Zmartwychwstanki ze Stryszawy - magazyn kulinarny - niedziela, 21 grudnia 15:30
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Pijarzy z Krakowa - magazyn kulinarny - niedziela, 28 grudnia 10:35
